Begrænsning eller mulighed

BEGRÆNSNING ELLER MULIGHED?
Af Nikolaj Jartved


Nikolaj Jartved er en talentfuld komiker, som man kan have set optræde på TV2 Zulu, på scener landet over f.eks. som opvarmning for en række af landets helt store komikere, eller på Comedy Zoo, hvor han for nylig blev fremhævet som et af de nye store talenter i stand-up branchen. Han er også netop gået videre til finalen i DM i Stand-up 2022!


Nikolaj har også en medfødt diagnose, som bl.a. påvirker hans fysik og giver ham en unik dialekt. Den gør derfor at han møder begrænsninger i 3 overordnede kategorier; 1) Fysisk formåen, 2) Social stigmatisering og 3) Den indre stemme ("er jeg god nok") - alle ting, som langt de fleste af os kan genkende, om end i forskelligt omfang.


I dette foredrag taler Nikolaj om begrænsninger, både sine egne og helt generelt, og han fortæller også om, hvordan man kan gøre begrænsningerne til muligheder, uanset om de er særlige som hans egne eller helt almindelige. Han tilføjer selvfølgelig sin stand-up erfaring og enorme selvironi, så foredraget bliver til et show, der er lige dele informativt og underholdende.


"Begrænsning eller mulighed" giver eleverne gode grin, stof til eftertanke og en vigtig morale om at møde livet med løftet pande!